Uddannelse er ikke sikker vej til succes

I Danmark har vi indrettet vores samfund efter, at succes kommer som følge af uddannelse. Hvis du tager en lang og akademisk uddannelse er det også et job, der venter på dig i den anden ende.

Midlertidigt viser den nuværende arbejdsløshed, at det ikke just er tilfældet. Tværtimod sidder vi i Danmark med overraskende mange arbejdsløse akademikere – DJØF’ere om man vil.

Man taler om, at vi har fået alt for mange akademikere, der ikke i sig selv kan producere noget, men er nødt til at blive hyret.

Det presser statskassen, at vi i Danmark har en sådan lønmodtagerkultur. Vi går på arbejde og udfører den opgave, vi får af vide, vi skal løse – vi skaber ikke selv vores stilling.

Måske fordi, at det er hårdt at skabe sin egen stilling. Multiiværksætteren Martin Thorborg fortæller i videoen herunder om, hvor lang tid det tager at blive iværksætter, at skabe sig en succesfuld virksomhed – og jeg kan afsløre, at det kræver væsentligt mere end hvis du blot vil have en almindelig stilling (og almindeligt ansvar og almindelig løn):

Martins pointe er, at hvis du vil lave en succesfuld virksomhed kræver dette også en ekstraordinær indsats.

Uddannelse ikke skidt

Min pointe er ikke, at uddannelsen er en skidt ting. Det er hvad vi har brug for som samfund for at bevæge os videre. Det er den lønmodtagerkultur, vi i Danmark har bygget vores samfund ovenpå.

Det er den kultur, der sætter forhindringer og gebyrer for at starte virksomheder.

Det er den kultur, der sætter regler op, der gør det svært løbende at drive forretning.

Og det er den kultur, der kræver en afsindigt høj skat, hvis det endeligt lykkes nogen at tjene penge.

Og gør dem til grin og udstiller dem som følge af janteloven.

Det er ikke for sjovt.

En uddannelse skal overvejes

En sidste note skal være, at en enkelt uddannelse godt kan overvejes – her bliver du uddannet i noget, du ikke lærer på de danske universiteter (og det koster dig derfor også nogle penge at gøre det, nærmere bestemt 60 tkr.).

Jeg snakker om online marketing manager uddannelsen fra Bigum&Co.

Med denne bliver du sat godt ind i SEO, AdWords, konverteringsoptimerin, Analytics og mange andre gode ting, der hjælper dig med at skabe et succesfuldt foretagende ud af enhver forretning baseret på internettet.

Den slags er i høj stil – og med en uddannelse som denne står du med reelle chancer for rent faktisk at få et job bagefter i modsætning til de mange akademikere i dag, der står med håret i postkassen.

Skriv et svar