Sådan tjener du penge imens du studerer

Det er ikke nemt at være studerende. Det er næsten umuligt at leve udelukkende af SU, hvis man bor i de største danske byer. De billigste værelser i Aarhus koster cirka 3.000 kroner, og udeboende SU er kun 5.839 kroner per måned.

Langt de fleste studerende finder et studiejob som er mere eller mindre studierelevant. Desværre er der mange, som finder studiejobs, der ikke har noget at gøre med studiet. Hvis man læser virksomhedskommunikation pynter det ikke på CVet at man har arbejdet som rengøringsassistent imens man studerede.

Få et studierelevant job – Skab dit eget!

Ved at blive selvstændig kan du forme din egen hverdag og bestemme hvad du vil beskæftige dig med. Du bestemmer selv hvad du sælger! Hvis du er studerende på erhvervsakademi eller handelshøjskolen har du med stor sandsynlighed kvalifikationer, som erhvervslivet efterspørger.

Fordele ved at blive selvstændig:

  • Der er ikke et loft for hvor meget du kan tjene. Det afhænger af hvor god du er til at sælge, og hvor god du eller dit produkt er.
  • Du kan bestemme over din egen hverdag. Hvis du har mange opgaver i skolen kan du i langt de fleste tilfælde skrue ned for aktiviteten i firmaet og/eller ansætte studentermedhjælpere, hvis økonomien holder til det.
  • Du får et helt unikt CV, som de færreste af dine medstuderende har.
  • Du får en sjov hverdag. Hvis du får opgaver eller kunder, som er uinteressante kan du “fyre” dem. Når du er lønmodtager kan du ikke vælge og vrage mellem opgaver.

Ulemper ved at blive selvstændig:

  • Du er ikke sikker på at du får løn, og din løn kan varierede enormt meget. Det kan den ikke som lønmodtager. Der får du som regel en mere eller mindre fast løn.
  • Du ved præcis hvornår du kan holde fri. Du har ikke et ansvar overfor kunder og du risikerer ikke arbejde på mærkelige tidspunkter som helligdage, weekender og ferier.
  • Du skal kunne lidt af hvert. Du skal både kunne markedsføre, sælge og udvikle et produkt for at få succes som selvstændig.

Min historie

Jeg blev selvstændig som 18 årig. Jeg startede med at lave og sælge hjemmesider til små virksomheder i lokalområdet. Den første måned omsatte jeg for 13.000 kroner. Det var enormt mange penge dengang, for jeg fik kun udbetalt cirka 1000 kroner i SU per måned.

Det er tre år og omsætningen er steget år for år, og kontoret på værelset blev udskiftet med eget kontor i Aarhus C. I dag er jeg medejer af online portalen vitam.dk, hvor man kan bestille mad ud af hu til sin studenterfest og studerer samtidig på multimediedesign-uddannelsen i Viby J.

Skriv et svar