Så meget koster det at tage til London

Mens jeg sidder og skriver dette indlæg sidder jeg i en lejlighed i det centrale London. Det er onsdag i dag. Jeg kom søndag formiddag med 3 venner og tager afsted i morgen torsdag.

Vi er taget afsted på en lille arbejdslejr. Formålet er at komme ud af rammerne, at få lavet en masse godt arbejde og at hygge sig om aftenen væk fra kolde Danmark (OK, der er også koldt i London).

Det interessante er, hvor meget det koster at tage afsted på sådan en tur her. Det er faktisk overraskende.

Mine flybilletter til og fra byen har kostet mig 700 kroner. Jeg flyver med Norwegian fordi at de har det mest velfungerende WiFi.

At komme til og fra Gatwick-lufthavn koster mig cirka 75 kroner hver vej.

I byen har vi 4 mand lejet en lejlighed. Denne koster 1.300 kroner per dag. Vi er her fire dage og er fire mand, så det koster os altså 1.300 kroner hver at bo her samlet. Så er jeg oppe på lidt over 2.000 kroner i faste udgifter.

Mad laver vi selv morgen og middag, hvor vi sidder og arbejder, og så køber vi det om aftenen. Det koster måske 1.000 kroner for hele ugen.

Samlet set bliver jeg overrasket, kommer mine faste udgifter til at overstige 3.000 kroner.

Og hvad får jeg så for de penge?

Jo, jeg sidder og arbejder koncentreret cirka fra kl. 09 om morgen til kl. 17. Hele ugen kommer jeg til at tjene væsentligt mere end turen koster.

Samtidigt får jeg 4 dage i London, hvor vi hver aften er ude at hygge lidt med en øl. I går så vi kampen med Manchester United og Shaktar Donetsk på storskærm inde nær Oxford Street.

Og så kommer jeg lidt ud af rammerne og oplever verden. Det er alt sammen fantastisk.

Billigere end nogensinde før at rejse

Det behøver ikke at koste mange penge at rejse. Tværtimod er det mit indtryk, at det er billigere, end det nogensinde har været før.

Hvis budgettet er stramt kan du selvfølgeligt tage på camping (og jeg har venner hos Campz, der sælger campingudstyr). Men det er bare ikke særligt fedt, synes jeg. Jeg foretrækker til hver en tid storbyer og den komfort og de oplevelser, det medfører.

Denne tur kommer til at koste mig 3-4.000 kroner og fordi at jeg arbejder samtidigt med, er der stadig tale om en overskudsforretning. Det vil jeg gerne unde alle.

Og så skal det nævnes, at ikke alle mine rejser selvsagt er gode forretninger. Jeg var i Brasilien tidligere i år med jurastudiet, hvilket endte med at koste mig knap 15.000 kroner og det var ren og skær fornøjelse. Jeg fik ikke arbejdet det mindste. Men jeg skal gerne indrømme, at det også er rart at gøre en gang imellem.

Kom ud og oplev verden. Penge er intet og oplevelser er alt. Så kan vi tjene pengene igen, når vi kommer hjem. 🙂

Shoutout går ud til min ven Kristoffer Føns for at have verdens bedste London-blog på Rejsekris.dk.

Skriv et svar