Nemfinans.dk er til dig, som leder efter et billig kviklån. Vi har samlet alle kviklån på nemfinans.dk, så du kan danne dig et overblik og finde det bedste lån til lige præcis din situation.

Der er mange penge at spare ved at benytte nemfinans.dk – også hvis du skal have et SMS lån.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et lån, som kan tages på få minutter. Hvis du har samme bank som låneinstituttet går der få minutter fra du har ansøgt til pengene står på din konto. Det giver mulighed for at købe det man står og mangler med det samme – uanset om det er drømmerejsen, iPad, iPhone eller lignende.

Et kviklån skal ansøges online, og det er din kreditværdighed som bestemmer hvor meget du kan låne samt hvor høj renten er. Online lån har typisk højere renter end traditionelle banklån, da online låneinstitutter ikke har mulighed for at lave samme analyse af din kreditværdighed, som din bank har.

Fordele ved kviklån

Der er mange årsager til at kviklån er blevet meget populært blandt danskerne i de seneste år heriblandt:

Lån op til 350.000 kroner

Med et online kviklån kan du låne alt fra 100 til 350.000 kroner. Der er større fleksibilitet fremfor traditionelle banklån, hvor du ofte skal låne minimum 40.000 kroner før banken er interesseret i at lave en låneaftale.

Lån uden at stille spørgsmål

Du skal ikke forklare hvad du skal bruge pengene til overfor din bankrådgiver, når du tager et kviklån. I dag er det de færreste banker som tilbyder lån, hvis du ikke har en god forklaring til hvad du skal bruge pengene på. Når du tager et kviklån skal du ikke være bange for at møde din bankrådgiver.

Du skal ikke stille sikkerhed

Du skal ikke stille sikkerhed i hus, bil eller andre værdier, som ofte er tilfældet ved traditionelle banklån. Mange banker kræver i dag at du stiller sikkerhed, når du ønsker at tage et lån, for at mindske deres risiko.

Du kan få penge på din konto om 10 minutter

Når du tager et online kviklån kan du få penge på din konto indenfor 10 minutter, hvis du bruger en af landets største banker såsom Danske Bank, Nordea eller Sydbank. Hvis du bruger en mindre bank modtager du pengene dagen efter.

Hvis du tager et banklån går der typisk 10-14 dage fra du har kontaktet banken til du har pengene på din konto. Din bankrådgiver skal først gennemlæse dine årsopgørelser, lave en analyse af din gæld, vurdere dit formål med lånet og til sidst lave en personlig vurdering af din økonomiske situation. Det betyder samtidig også at der går lang tid fra du har kontaktet banken til du har et konkret lånetilbud, som du kan forholde dig til.

Når du tager et online kviklån kan du sammenligne renter og vilkår på tværs af mere end 10 låneinstitutter og indhente lånetilbud indenfor få minutter.

Ulemper ved kviklån

Kviklån har ofte en højere rente end traditionelle banklån, da låneinstituttet ikke har samme mulighed for at vurdere din kreditværdighed, hvilket betyder en højere risiko for låneinstituttet.

Læs mere om dyre kviklån i denne artikel på Information.dk.

En højere rente betyder selvsagt også en højere udgift, når du skal betale lånet tilbage. Det var især et stort problem for nogle år siden, da der ikke var særlig meget konkurrence på markedet indenfor kviklån. Nu findes der efterhånden mere end 10 låneinstituttet, som konkurrere omkring kunderne, hvilket i sidste ende betyder en bedre pris.

Santander er et af de nye låneinstitutter, som tilbyder billige kviklån med en rente ned til omkring 5%. Det er en lavere rente end de fleste banker kan tilbyde.

Saml dine lån og spar penge

Hvis du finder et billig kviklån er der mange penge at spare ved at samle dine lån i ét større kviklån. Såfremt du har 3-4 kviklån med høje renter og store gebyrer kan du i mange tilfælde spare flere tusinde kroner hvert år ved at samle dine lån i ét kviklån med lav rente.

Når du samler dine lån får du et bedre overblik og ro i maven over din økonomiske situation. Hvis du skal købe hus giver det samtidig et mere seriøst billede til realkreditten og banken, fordi det giver et billede af at du har styr på din økonomi – det resulterer i en bedre rente på dine fremtidige lån.

Muligheder når du skal låne penge

Der er mange muligheder, når du skal låne penge. De fire mest populære låneformer i Danmark er forbrugslån, SMS lån, kassekredit og banklån.

Forbrugslån

Kviklån eller forbrugslån er i hastig vækst. Hvert år bliver der slået rekorder i hvor mange penge danskerne låner via forbrugslån. Forbrugslån har typisk en beløbsstørrelse på mellem 20.000 og 300.000 kroner, og egner sig bedst til finansiering af større forbrugsvarer som elektronik, bil, rejser eller lignende.

Når du tager et forbrugslån ved du præcis hvor mange penge du skal betale tilbage hver måned og hvor mange omkostninger der er på lånet. Dette overblik har du typisk ikke ved en kassekredit, som kan blive en meget dyr fornøjelse.

SMS lån

SMS lån er blevet meget populært på de seneste år. SMS lån er mellem 100 og 6.000 kroner med en løbetid fra 14 til 45 dage. SMS lån har meget høje renter, og et lån på 5.000 kroner ender typisk med at koste 1.000 kroner i omkostninger i løbet af 30 dage. I langt de fleste tilfælde kan det bedre betale sig at få en kassekredit, hvis man mangler penge sidst på måneden.

Kassekredit

En kassekredit er en låneaftale, som du kan lave med din bank. I denne aftale har du mulighed for at hæve fra et par tusinde til 50.000 kroner over. En kassekredit er fleksibel, hvis du har nogle gange har problemer med at få økonomien til at slå til sidst på måneden.

Kassekredit har typisk en relativ høj rente, og det er nemt at ende i en situation, hvor man hele tiden hæver fra kassekreditten. I denne situation kan du ende med at betale flere renter end hvis du tager et forbrugslån, hvor du ved præcis hvor meget du skal betale tilbage hver måned og hvilke omkostninger der er forbundet med dette.

Optag et kviklån med 3 nemme trin

Det tager kun 10 minutter at få penge på din konto:

 1. Sammenlign kviklån i oversigten
 2. Ansøg lånet
 3. Få penge på din konto om 10 minutter

ÅOP betyder Årlig Omkostning i Procent. Det er et udtryk for alle omkostninger lagt sammen det vil sige etableringsomkostninger, gebyrer, renter mv. Det giver et mere retvisende billede af hvor meget lånet koster i sidste end blot debitorrenten.

Der er forskel på krav alt efter hvilket låneinstitut du vælger. Der kan være op til 4 krav i forhold til online lån:

 • Ikke registreret i RKI – Mange låneinstitutter låner ikke penge, hvis du står i RKI eller Debitorregistret. De låneinstitutter som tilbyder lån, selvom man står i RKI har typisk meget høje renter, hvorfor der er mange penge at spare, hvis man betaler sine regninger før man optager et nyt lån.
 • Fast indtægt – Nogle låneinstitutter kræver at du har en fast indtægt og en minimum husstandsindkomst på over 180.000 kroner om året.
 • Minimum 18, 20 eller 21 år – Få låneinstitutter stiller krav til din alder. Det betyder dog ikke nødvendigvis en højere rente – Santander tilbyder et af de billigste lån, og har ikke et krav om alder.
 • Medansøger – Få låneinstitutter stiller krav til at du har en medansøger. Det er især ved større lån på over 200.000 kroner, hvor der er et krav til at have en medansøger.

I forhold til traditionelle banker er det lave krav. Hvis du låner penge i en bank skal du typisk stille sikkerhed i dine værdier f.eks. hus, bil eller lignende.

Det afhænger af din kreditværdighed. Banker bruger kreditværdighed til at vurdere din evne til at betale lånet tilbage. Din kreditværdighed bliver vurderet ud fra en række faktorer heriblandt:

 1. Indkomst – Din kreditværdighed afhænger af din indkomst. Hvis du har en stabil og høj indkomst kan du låne mange penge til en lav rente. Hvis du er på SU kan du ikke låne særlig mange penge og renterne kan være høje.
 2. Demografi – Din alder har stor betydning for din kreditværdighed. Hvis du er færdiguddannet, i arbejde og har mange år tilbage på arbejdsmarkedet er du i stand til at betale lånet tilbage .
 3. Gæld – Hvis du har gæld afhænger størrelsen på gælden samt renten på denne af hvor god din kreditværdighed. Et relativt stort SU lån sænker ikke nødvendigvis din kreditværdighed, da det er et lån med en meget lav rente.
 4. Formål med lån – Hvis du tager et traditionel banklån skal du forklare din bankrådgiver hvad du skal bruge pengene på. Hvis du skal bruge pengene til forbrug vil bankrådgiveren ofte sænke sin vurdering af din kreditværdighed.

Banker tillægger disse faktorer vidt forskellig betydning, hvilket betyder at renten varierer fra bank til bank – der er mange penge at spare ved at sammenligne lånetilbud fra forskellige låneinstitutter.

Ja, det kan du i nogle tilfælde. L’easy er et af de låneinstitutter, som tilbyder afdragsfrihed i de første 60 dage. Her skal du ikke betale renter, gebyrer eller afdrage i de første 2 måneder.

Der er ikke nogen tvivl om at der er penge at spare ved at vælge et billigt lån, men det er svært at sige præcis hvor meget, da det afhænger af din kreditværdighed. Hvis vi tager udgangspunkt i fra-renterne og et lån på 50.000 kroner med en løbetid på 2 år er der stor forskel på hvor meget kviklån koster:

 • Santander – 4,94% ÅOP – 2.109 kroner i omkostninger
 • Kliklån – 9,90% ÅOP – 4.822 kroner i omkostninger
 • Selene Finans – 9,99% ÅOP – 5.374 kroner i omkostninger
 • Robotlån – 20,2% ÅOP – 11.074 kroner i omkostninger
 • D:E:R – 26,08% ÅOP – 14.649 kroner i omkostninger

Der er mulighed for at spare mere end 12.000 kroner på et lån til blot 50.000 kroner ved at sammenligne lån – det er nemme penge at spare!

Du kan finde flere kviklån i Danmark på Fairlån.dk.