Vi har skabt nemfinans.dk til dig, som er på udkig efter billige forbrugslån med gode vilkår. Der er over 20 låneinstitutter i Danmark, som tilbyder online forbrugslån, og det er svært at danne et overblik over hvor man kan få den laveste rente.

Med nemfinans.dk kan du sammenligne forbrugslån fra over 20 låneinstitutter på tværs af renter, krav og anmeldelser fra andre kunder.

Fairlån.dk er en anden sammenligningstjeneste, der med garanti kan hjælpe dig med at finde det billigste forbrugslån.

Fordele ved et forbrugslån fremfor banklån

Der er en række årsager til at forbrugslån er blevet enormt populære hos danskerne:

 • Med et forbrugslån fra et online låneinstitut kan du låne alt fra 100 til 350.000 kroner.
 • Du skal ikke låne minimum 20.000 kroner, som banker ofte kræver for at bevilge et lån, og du skal ikke forklare hvad du vil bruge pengene til.
 • I modsætning til et lån fra en fysisk bank er der ikke særlig store krav, når du tager et online forbrugslån.
 • Her skal du ikke stille sikkerhed i dit hus, bil eller andre værdier.

Hvis du er ude efter at låne penge i weekenden, skal du blot følge linket, hvorefter du vil komme ind på en sammenligningstjeneste specialiseret i at finde lån med udbetaling i weekenden.

Risici ved forbrugslån

Når du overvejer at tage et forbrugslån er det vigtigt at du er opmærksom på de ricisi, der er forbundet ved at optage et forbrugslån.

Uanset om du tager et kviklån, sms lån, banklån eller forbrugslån skal du vurdere om det er muligt at betale lånet tilbage. Hvis du ikke kan betale dit lån tilbage kan du ende i RKI, hvilket vil hæve renterne på dine lån yderligere. I mange tilfælde er det bedre at vælge en lidt længere løbetid på lånet for at få en lavere månedlig ydelse, da det vil give mere økonomiske råderum i din økonomi og sikre at du er i stand til at betale lånet tilbage.

Især ved forbrugslån er det vigtigt at du bruger tid på at finde det billigste lån, da der er stor forskel på hvor meget du skal betale i renter. Der er en risiko for at du får et alt for dyrt lån i forhold til dine alternativer. Denne del hjælper vi dig naturligvis med, når du sammenligner forbrugslån.

Inden du optager et lån på nettet, anbefaler vi dig at læse denne artikel fra Tænk omhandlende forbrugslån, og hvor dyre denne type lån kan ende med at blive for dig.

3 tips til dig som overvejer et forbrugslån

Sammenlign forbrugslån

Der er meget stor forskel på hvor meget du skal betale i renter, hvilke krav du skal opfylde og hvor meget fokus låneinstituttet har på kundeservice. Derfor er der både mange penge og frustrationer at spare ved at sammenligne lån før du vælger det første og bedste låneinstitut.

Vær realistisk omkring din økonomi

Når du skal beslutte dig for hvor mange penge du vil låne og hvor lang tid du vil betale lånet tilbage over, er det en god idé at lægge et budget for din privatøkonomi – det kan du få hjælp til her på Forbrug.dk. Et budget giver dig mulighed for at finde ud af hvor mange penge, du realistisk set kan betale tilbage hver måned. Det sikrer at du ikke ender i en situation, hvor du har lånt for mange penge, som du skal betale tilbage indenfor ganske kort tid.

Læs vilkårene grundigt

Før du ansøger om et forbrugslån er det en god idé at læse vilkårene grundigt. Der er eksempelvis stor forskel på hvordan låneinstitutterne håndterer kunder, som ikke betaler deres regninger til tiden. Der er samtidig stor forskel på om du skal betale gebyrer og/eller højere renter, hvis du har brug for at ændre din oprindelige låneaftale. Disse forhold kan du læse meget mere om i vilkårene ved hver enkel låneinstitut.

Optag et forbrugslån hurtigt og nemt

 1. Sammenlign lån i oversigten
 2. Ansøg om lån
 3. Få pengene på din konto med det samme

ÅOP betyder Årlig Omkostning i Procent. Det er et udtryk for alle omkostninger lagt sammen det vil sige etableringsomkostninger, gebyrer, renter mv. Det giver et mere retvisende billede af hvor meget lånet koster i sidste end blot debitorrenten.

Der er forskel på krav alt efter hvilket låneinstitut du vælger. Der kan være op til 4 krav i forhold til online lån:

 • Ikke registreret i RKI – Mange låneinstitutter låner ikke penge, hvis du står i RKI eller Debitorregistret. De låneinstitutter som tilbyder lån, selvom man står i RKI har typisk meget høje renter, hvorfor der er mange penge at spare, hvis man betaler sine regninger før man optager et nyt lån.
 • Fast indtægt – Nogle låneinstitutter kræver at du har en fast indtægt og en minimum husstandsindkomst på over 180.000 kroner om året.
 • Minimum 18, 20 eller 21 år – Få låneinstitutter stiller krav til din alder. Det betyder dog ikke nødvendigvis en højere rente – Santander tilbyder et af de billigste lån, og har ikke et krav om alder.
 • Medansøger – Få låneinstitutter stiller krav til at du har en medansøger. Det er især ved større lån på over 200.000 kroner, hvor der er et krav til at have en medansøger.

I forhold til traditionelle banker er det lave krav. Hvis du låner penge i en bank skal du typisk stille sikkerhed i dine værdier f.eks. hus, bil eller lignende.

Det afhænger af din kreditværdighed. Banker bruger kreditværdighed til at vurdere din evne til at betale lånet tilbage. Din kreditværdighed bliver vurderet ud fra en række faktorer heriblandt:

 1. Indkomst – Din kreditværdighed afhænger af din indkomst. Hvis du har en stabil og høj indkomst kan du låne mange penge til en lav rente. Hvis du er på SU kan du ikke låne særlig mange penge og renterne kan være høje.
 2. Demografi – Din alder har stor betydning for din kreditværdighed. Hvis du er færdiguddannet, i arbejde og har mange år tilbage på arbejdsmarkedet er du i stand til at betale lånet tilbage .
 3. Gæld – Hvis du har gæld afhænger størrelsen på gælden samt renten på denne af hvor god din kreditværdighed. Et relativt stort SU lån sænker ikke nødvendigvis din kreditværdighed, da det er et lån med en meget lav rente.
 4. Formål med lån – Hvis du tager et traditionel banklån skal du forklare din bankrådgiver hvad du skal bruge pengene på. Hvis du skal bruge pengene til forbrug vil bankrådgiveren ofte sænke sin vurdering af din kreditværdighed.

Banker tillægger disse faktorer vidt forskellig betydning, hvilket betyder at renten varierer fra bank til bank – der er mange penge at spare ved at sammenligne lånetilbud fra forskellige låneinstitutter.

Ja, det kan du i nogle tilfælde. L’easy er et af de låneinstitutter, som tilbyder afdragsfrihed i de første 60 dage. Her skal du ikke betale renter, gebyrer eller afdrage i de første 2 måneder.

Der er ikke nogen tvivl om at der er penge at spare ved at vælge et billigt lån, men det er svært at sige præcis hvor meget, da det afhænger af din kreditværdighed. Hvis vi tager udgangspunkt i fra-renterne og et lån på 50.000 kroner med en løbetid på 2 år er der stor forskel på hvor meget forbrugslån koster:

 • Santander – 4,94% ÅOP – 2.109 kroner i omkostninger
 • Kliklån – 9,90% ÅOP – 4.822 kroner i omkostninger
 • Selene Finans – 9,99% ÅOP – 5.374 kroner i omkostninger
 • Robotlån – 20,2% ÅOP – 11.074 kroner i omkostninger
 • D:E:R – 26,08% ÅOP – 14.649 kroner i omkostninger

Der er mulighed for at spare mere end 12.000 kroner på et lån til blot 50.000 kroner ved at sammenligne lån – det er nemme penge at spare!