Vi har skabt nemfinans.dk til dig, som skal låne penge. Her kan du nemt og hurtigt få et samlet overblik over låneinstitutter, som tilbyder lån online samt sammenligne renter og vilkår før du låner pengene.

Flere muligheder når du skal låne penge

Når du beslutter dig for at låne penge er der en række muligheder, og der er fordele og ulemper ved alle typer.

Du kan læse om alle typer af forbrugslån i denne artikel fra Forbrug.dk.

Kviklån

Et kviklån er et lån, hvor man får pengene på kontoen indenfor én hverdag, hvilket er grunden til at kviklån også kaldes for hurtige lån. Her kan du låne op til 350.000 kroner til en rente ned til 5%. Hvor meget du kan låne og til hvilken rente afhænger dog af din kreditværdighed ligesom ved traditionelle banklån.

Kviklån har typisk en højere rente, da låneinstitutterne ikke har samme mulighed for at vurdere din kreditværdighed, som din bank har. Det betyder samtidig at du i nogle tilfælde kan opleve at din bank ikke vil bevilge et lån, men et låneinstitut gerne vil låne dig penge.

Forbrugslån

Et forbrugslån er et lån, man kan tage, hvis man skal bruge penge til forbrug. Det drejer sig typisk om et mindre banklån, hvor man kan låne ned til 40.000 kroner med en rente på typisk 8%.

Forbrugslån har ofte en højere rente end traditionelle banklån eller boliglån, da pengene skal bruges til forbrug. Banken kan ikke stille sikkerhed i dit forbrug, hvilket øger deres risiko, når de skal låne penge til dig.

Banklån

Banklån fås i mange afskygninger. Et banklån kan være til at finansiere køb af bolig, bil, investering eller forbrug. Din rente og hvor meget du kan låne afhænger af hvor meget sikkerhed banken har i lånet.

Hvis du har en god kreditværdighed og formålet med lånet er køb af bolig kan du få et lån med lave renter, da banken har mulighed for at pantsætte din bolig – det har de ikke mulighed for, hvis du låner penge til forbrug.

Lån penge trods RKI

Ganske få låneinstitutter tilbyder at låne penge trods RKI. Disse lån har typisk en meget høj rente og dårligere vilkår end både kviklån, forbrugslån og banklån normalt har.

I langt de fleste tilfælde kan det bedre betale sig at betale sine regninger og komme ud af RKI før man optager et lån, da det vil resultere i en meget lavere rente og bedre vilkår.

Fordele ved lån

Hvis man skal bruge penge er der mange fordele ved at tage et lån heriblandt:

Lån op til 350.000 kroner

På nemfinans.dk kan du sammenligne lån med beløbsstørrelser på alt fra 100 til 350.000 kroner. Uanset om du skal bruge nogle hundrede kroner til at betale en regning , have penge til resten af måneden eller om du skal låne penge til en lækker rejse eller en ny bil, kan vi hjælpe dig med at spare penge på dit lån.

Få råd til dine drømme

Det er nemt at blive fristet af et godt tilbud eller en fed mulighed. Det er straks sværere at have råd til at udføre alle sine idéer og drømme. Når du låner penge online får du råd til at udleve dine drømme uanset hvad du skal bruge pengene til.

Få penge i dag

Du kan låne penge i dag og få pengene på din konto med det samme, hvis du har bank hos en af de store danske banker såsom Sydbank, Jyskebank, Danske Bank eller Nordea. Der går 10 minutter fra du har ansøgt til pengene lander på din konto, hvis du benytter samme bank som låneinstituttet.

Ansøg online uden spørgsmål

Ved at låne penge fra et af låneinstitutterne, som vi sammenligner i oversigten, kan du ansøge online uden at få stillet spørgsmål til dit formål. Her skal du ikke forklare en bankrådgiver hvad du skal bruge pengene på.

Lån penge uden sikkerhed

Med nemfinans.dk kan du låne penge uden at stille sikkerhed. Du skal ikke pantsætte dit hus eller andre værdier som et traditionel banklån typisk kræver.

Ulemper ved lån

Der er en række ulemper ved lån, man skal være opmærksom på før man låner penge.

Lån med høje renter

Vær opmærksomhed og undgå lån med høje renter. Som hovedregel kan man sige at lån med en rente på over 20% er kategoriseret som lån med høje renter. Her kan du ofte spare penge ved at snakke med din bank og få et uforpligtende lånetilbud.

Løbende udgifter

Når du optager et lån skal du være opmærksomhed på hvor mange penge du skal betale tilbage hver måned. Hvis du vælger et lån med en kort løbetid skal du betale et stort beløb hver måned, men sparer samtidig penge på renten.

Det er nemt at sætte sig for stramt i forhold til ens økonomi. Derfor kan det nogle gange betale sig at vælge en lidt længere løbetid, så udgifterne er lidt lavere hver måned.

Pas på med SMS lån

SMS lån er mindre lån med en løbetid på op til 45 dage. Ved et lån på 5000 kroner og en løbetid på 30 dage skal du typisk betale 1000 kroner i omkostninger. Det er de lån, som har den højeste ÅOP og her kan det i mange tilfælde bedre betale sig at tage et kviklån eller forbrugslån, selvom man skal låne flere penge.

Det er dog ikke alle SMS lån, som du skal passe på med. Vivus tilbyder eksempelvis gratis SMS lån ved første låneaftale.

Lån penge i 3 nemme trin

Det er super nemt at låne penge via nemfinans.dk.

 1. Sammenlign lån & find det bedste lån til din situation
 2. Ansøg og lån penge nu
 3. Få pengene på din konto med det samme

Du kan også sammenligne lån ved hjælp af andre sammenligningstjenester, fx LoanScouter, en relativt ny sammenlingsportal for online lån i Danmark. Tjek siden ud her:

Lån penge nu

ÅOP betyder Årlig Omkostning i Procent. Det er et udtryk for alle omkostninger lagt sammen det vil sige etableringsomkostninger, gebyrer, renter mv. Det giver et mere retvisende billede af hvor meget lånet koster i sidste end blot debitorrenten.

Der er forskel på krav alt efter hvilket låneinstitut du vælger. Der kan være op til 4 krav i forhold til online lån:

 • Ikke registreret i RKI – Mange låneinstitutter låner ikke penge, hvis du står i RKI eller Debitorregistret. De låneinstitutter som tilbyder lån, selvom man står i RKI har typisk meget høje renter, hvorfor der er mange penge at spare, hvis man betaler sine regninger før man optager et nyt lån.
 • Fast indtægt – Nogle låneinstitutter kræver at du har en fast indtægt og en minimum husstandsindkomst på over 180.000 kroner om året.
 • Minimum 18, 20 eller 21 år – Få låneinstitutter stiller krav til din alder. Det betyder dog ikke nødvendigvis en højere rente – Santander tilbyder et af de billigste lån, og har ikke et krav om alder.
 • Medansøger – Få låneinstitutter stiller krav til at du har en medansøger. Det er især ved større lån på over 200.000 kroner, hvor der er et krav til at have en medansøger.

I forhold til traditionelle banker er det lave krav. Hvis du låner penge i en bank skal du typisk stille sikkerhed i dine værdier f.eks. hus, bil eller lignende.

Det afhænger af din kreditværdighed. Banker bruger kreditværdighed til at vurdere din evne til at betale lånet tilbage. Din kreditværdighed bliver vurderet ud fra en række faktorer heriblandt:

 1. Indkomst – Din kreditværdighed afhænger af din indkomst. Hvis du har en stabil og høj indkomst kan du låne mange penge til en lav rente. Hvis du er på SU kan du ikke låne særlig mange penge og renterne kan være høje.
 2. Demografi – Din alder har stor betydning for din kreditværdighed. Hvis du er færdiguddannet, i arbejde og har mange år tilbage på arbejdsmarkedet er du i stand til at betale lånet tilbage .
 3. Gæld – Hvis du har gæld afhænger størrelsen på gælden samt renten på denne af hvor god din kreditværdighed. Et relativt stort SU lån sænker ikke nødvendigvis din kreditværdighed, da det er et lån med en meget lav rente.
 4. Formål med lån – Hvis du tager et traditionel banklån skal du forklare din bankrådgiver hvad du skal bruge pengene på. Hvis du skal bruge pengene til forbrug vil bankrådgiveren ofte sænke sin vurdering af din kreditværdighed.

Banker tillægger disse faktorer vidt forskellig betydning, hvilket betyder at renten varierer fra bank til bank – der er mange penge at spare ved at sammenligne lånetilbud fra forskellige låneinstitutter.

Ja, det kan du i nogle tilfælde. L’easy er et af de låneinstitutter, som tilbyder afdragsfrihed i de første 60 dage. Her skal du ikke betale renter, gebyrer eller afdrage i de første 2 måneder.

Der er ikke nogen tvivl om at der er penge at spare ved at vælge et billigt lån, men det er svært at sige præcis hvor meget, da det afhænger af din kreditværdighed. Hvis vi tager udgangspunkt i fra-renterne og et lån på 50.000 kroner med en løbetid på 2 år er der stor forskel på hvor meget kviklån koster:

 • Santander – 4,94% ÅOP – 2.109 kroner i omkostninger
 • Kliklån – 9,90% ÅOP – 4.822 kroner i omkostninger
 • Selene Finans – 9,99% ÅOP – 5.374 kroner i omkostninger
 • Robotlån – 20,2% ÅOP – 11.074 kroner i omkostninger
 • D:E:R – 26,08% ÅOP – 14.649 kroner i omkostninger

Der er mulighed for at spare mere end 12.000 kroner på et lån til blot 50.000 kroner ved at sammenligne lån – det er nemme penge at spare!