Det bliver dyrere at handle dansk på nettet i fremtiden

Hvad det koster at købe en given vare på internettet i Danmark hænger sammen med de generelle leveomkostninger.

Og netop de går kun en vej lige i øjeblikket – op. Skatten stiger og det samme gør prisen på alt (inflation) uden at vores lønninger har haft mulighed for at følge med.

Derfor bliver det også dyrere at handle ind på nettet.

Webshops har også omkostninger

Det er smart at starte en webshop – for meget personale, fysiske lokaler midt i byen og så videre kan på denne måde spares helt væk.

Men der er dog stadig andre omkostninger.

Når medarbejdere koster mere, overskuddet bliver mindre som følge af skat, arbejdsmarkedsbidraget stiger, postpriserne stiger, prisen på en billet stiger og så videre ender også priserne online med at stige.

Og det går ud over konkurrencedygtigheden.

Udlandet trækker

Jesper Hvejsel driver Made4men.dk og forklarer:

“Vi er i dag ikke kun presset af danske konkurrenter, men også af udenlandske, for mange af vores varer kan købes billigere i lande uden det samme omkostningstryk som i Danmark, og det er svært, for ikke at sige umuligt, at konkurrere med”.

Især England har i lang tid været en trussel for Danmark.

I England er skattetrykket og momsen lavere end i Danmark. Samtidigt har gigantiske Amazon.co.uk et godt fodfæste i landet. Det betyder, at det er svært for danske virksomheder at sælge de samme varer – de kan nemlig findes billigere i England.

Og nogle ting kan endda købes billigere i Kina og USA uanset og told og moms, når varen kommer til Danmark.

Gør det mere attraktivt at starte en shop

Skal vi have flere iværksættere i Danmark, skal det gøres mere attraktivt at starte en virksomhed.

Det kan gøres på flere forskellige måder.

En er ved at gøre et mere seriøst forslag ud af iværksætterselskabet. Det er muligt at stifte et IVS lige nu, men behandlingstiden er 8-12 uger.

Man kunne også give mulighed for senere betaling af moms for iværksættere, udsat skattebetaling og eventuelt lavere skat.

At fjerne gebyret for at stifte et selskab er endnu en ting, man med fordel kunne overveje.

Nicheshops præger markedet

Uanset det er svært at stifte et selskabet og skattetrykket er højt, stifter mange især unge i dag en nichepræget webshop.

Det kan man se, bruger man tid fx i Facebook-gruppen UngIværk og på iværksætterforummet Amino.

De små nicheshops sælger fx barberblade, black masks, højtalere o.lign. Små og nemme varer, der er relativt nemme at afsætte, og som ikke kræver et stort lagerapparat.

Skriv et svar