Den billigste ferie – Camping vs. Bil vs. Fly

Hvor får du mest ferie for pengene? Lad os prøve at sammenligne en campingtur i Danmark med en tur til Paris i Frankrig med fly og bil.

Jeg har valgt at sammenligne camping med Paris, da jeg selv er meget glad for byen Paris og har været der adskillige gange – og jeg har både prøvet at flyve derhen og at køre derhen, så jeg vil sige, jeg har grundlag for at udtale mig klogt om sagen.

Man kunne også have valgt at sammenligne camping i DK med camping i fx Spanien – men det virker næsten kedeligt kontra Paris.

Campingferie i DK

Vi danskere er genelt glade campister. Derfor har jeg valgt at tage camping med ind i denne sammenligning.

Camping kræver enten en autocamper eller et telt. Jeg går her ud fra, at du vælger et telt (du kan købe telte og andet campingudstyr hos mine venner fra Campz.dk).

Et telt til 3-4 personer kan du købe for cirka 4.000 kroner. Og så er det også et ret godt telt, du har anskaffet dig. Med en tjeneste som Jepti kan du også vælge et leje dit telt for hundrede eller to hundrede kroner om dagen, hvis du synes at det at leje er sjovere end at eje.

Derudover skal du have penge til mad – men fordi at du typisk har meget mad selv på campingturen er det en meget lille udgift.

Du skal også regne med at bruge lidt penge på at holde din cykel i tip-top-stand.

Samlet set: Har du en cykel i forvejen kan du godt klare en sådan tur for under 5.000 kroner – og helt sikkert under 8.000 kroner, sel v hvis du skal købe telt og vælger at købe en del mad på kroer og restauranter. Det er billigt.

Paris med bil

Lad os kigge på et alternativ – nemlig at tage til Paris med en bil.

Paris med en bil er cirka 1.350 kilometer jf. Google Maps og billedet herunder (eller med andre ord, en rigtigt god tur):

Turen er lang og tager cirka 15-17 timer afhængigt af trafikken og hvor hurtigt du kører. Og denne tur skal så tages både frem og tilbage. Regner vi med en konservativ pris på 2 kroner per kørt kilometer, er det 6.000 kroner for at komme frem og tilbage i bil. Og det er lavt sat.

Derovre kan du bo billigt med Wimdu og Airbnb, men man i Paris er ikke billigt.

Slipper du afsted for under 14.000 kroner på en sådan tur vil jeg sige, du har gjort det godt.

Du kan læse mere om mine rejser på Trvl.dk.

Paris med fly

Sidste gang jeg var i Paris skete dette med fly. Det koster cirka 2.000 kroner per vej per person, hvis du sørger for ikke at købe billetten i absolut sidste øjeblik.

Jeg kan anbefale at flyve med Air France / KLM. Dem har jeg tidligere fået rigtigt fin behandling af, da jeg ellers missede et fly og derfor skulle have et nyt af slagsen. Super behandling.

Hvis I er 2-3 personer er mit bud, det er billigere (og nemmere!) at flyve til Paris end at køre. Er I 4 personer eller flere, begynder det faktisk at kunne betale sig i stedet for at tage bilen i stedet for flyet.

Uanset skal I bare sørge for at tage afsted – Paris er en fantastisk byog jeg har nydt mine efterhånden 3 ture mere end noget andet. Har du en kæreste er det bare om at tage afsted. Paris er den mest romantiske by i verden. Det er svært at slå Sacre Caeur om natten.

Skriv et svar