Nemfinans.dk er skabt til dig, som vil finde en god og billig a-kasse. Vi hjælper dig med at finde den helt rette a-kasse, som passer til din situation. Der findes ikke et bedre tidspunkt at blive medlem af en a-kasse, da den økonomiske krise har resulteret i en rekordhøj arbejdsløshed. Ved at blive medlem af en a-kasse kan du dagpenge, hvis du bliver ledig.

Der er penge at spare ved at undersøge a-kasse priser

Der er mange penge at spare ved at undersøge a-kasse priser før man vælger den første og bedste a-kasse. A-kasse priser varierer alt efter hvilken a-kasse du vælger og om du ønsker en fagforening.

En a-kasse med fagforening koster fra 503 kroner op til 931 kroner per måned. Det er en besparelse på 5.105 kroner om året.

En a-kasse uden fagforening koster fra 407 kroner op til 548 kroner per måned. Det er en besparelse på 1.692 kroner per år.

Få dagpenge ved at opfylde a-kasse regler

Der er en række regler, som du skal opfylde for at få udbetalt dagpenge:

 1. Du skal være registreret som arbejdssøgende i dit lokale jobcenter fra den første dag, hvor du er ledig.
 2. Du skal have været medlem af en a-kasse i mindst ét år – Du kan sagtens skifte a-kasse løbende, da ancienniteten bevares.
 3. Du skal have været beskæftiget som lønmodtager i mindst 52 uger – eller have udøvet selvstændig virksomhed i samme omfang i en tilsvarende periode.
 4. Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du skal søge og tage det arbejde, som du bliver tilbudt.
 5. Du skal bekræfte jobsøgning hver uge på jobnet.dk

Det er med andre ord ikke de store krav i forhold til at modtage dagpenge.

Efter tre ugers ledighed bliver du indkaldt til en vejledningssamtale hos din a-kasse, hvor I sammen udarbejder en handlingsplan for din jobsøgning. Det er denne handlingsplan, som danner grundlag for a-kassens vurdering af om du er til rådighed på arbejdsmarkedet.

Dagpengesats 2015 – Så meget får du i A-kasse udbetaling

Hvor meget du får i a-kasse udbetaling eller dagpenge afhænger af en række faktorer. Du kan dog maksimalt få udbetalt 90% af den løn, som du tjente før du blev arbejdsløs målt ud fra en periode på de sidste tre måneders lønseddel fra din seneste arbejdsgiver. Den højeste dagpengesats er på 827 kroner per arbejdsdag.

A-kasser til selvstændige

Der findes en række a-kasser til selvstændige. Som selvstændig skal du opfylde nogle specielle krav i forhold til lønmodtagere. Du kan først blive medlem af en a-kasse fra den dag, hvor du har startet din virksomhed. Fra den dag skal du have arbejdet i et omfang skal svarer til et arbejde hos en almindelig lønmodtager på 37 timer.

De mest populære a-kasser til selvstændige er:

 1. Dana – Danmarks eneste a-kasse udelukkende for selvstændige.
 2. ASE
 3. CA a-kasse
 4. KRIFA
 5. HK

A-kasser til studerende

Det er muligt at få en gratis a-kasse som studerende. A-kasser til studerende er enormt populære, da de ofte er gratis og giver mulighed for at få dagpenge fra første dag efter man er blevet færdig med sin uddannelse.

Udover at få en gratis a-kasse, når du studerer, kan du ved mange a-kasser samtidig få hjælp til at skrive et godt CV og sparring til jobsamtalen.

Få en billig a-kasse i 3 nemme trin

 1. Find en billig a-kasse i oversigten
 2. Meld dig ind
 3. Få dagpenge, hvis du bliver ledig